Ieper België.
Menenpoort.
Ieper België.

Gedurende de Mesenslag (7 juni 1917) en de Derde slag om Ieper in1917, ook bekent als De Slag om Passendale (31 juli t/m 10 november 1917) vochten diverse bataljons van het Britse regiment The Queen's (Royal Surrey Regiment) hier in de Vlaamse velden als eenheden van verschillende brigades. Op de Menenpoort worden heel wat mannen The Queens herdacht, een van hen is de 33 jarige Captain Apted van het 11e bataljon. Als we kijken in het War Diary ((oorlogsdagboek) van het 11e Btn. Lezen we dat de het bataljon om 1u30 haar startpositie voor de aanval had ingenomen. Zero uur was 3u50. Het bataljon trok voorwaarts achter de artilleriebagage en geraakte vlot bij haar eerste objectief. Door de slechte toestand van de grond kregen de troepen het moeilijker om de barrage te volgen. Op een honderdtal meter voor het eindobjectief stootten ze op drie goed verdedigde betonnen schuilplaatsen. Het voorbereidende artillerievuur had hier effect gehad. De Duitse mitrailleurs ratelden er op los, maar daarnaast was er ook heel wat goed gericht geweervuur! Twee groepen van elk +- 50 man geraakten tot op 15 meter van de bunkers. Beide groepen verloren heel wat manschappen en trokken zich tijdens de nacht terug naar het tweede objectief. Die dag verloor het 11e bataljon 3 officieren en 200 mannen van lagere rang, met verliezen bedoelde men doden, gewonden en vermisten. In het War Diary zien we dat één van de vermiste officieren luitenant Apted Eardley was.De luitenant werd nooit teruggevonden en werd postuum bevorderd tot kapitein.

 

De volgende namen van  de vermiste militairen van het Royal Surrey Regiment zijn gedeeltelijk of helemaal zichtbaar op de foto met vermoedelijke sterfdata rond de beschreven actie van het regiment.

 

31 juli 1917 : Second Lieutenants Smith Alexander Joseph MM en Green Thomas Claud Erskine. Serjeant Mowbray Ernest.

1 augustus 1917 : Captain Apted Eardley.  Lieutenant Hamilton Guy.Stanley Gerald. Second Lieutenant Looker Leonard Davies.  Serjeant Smith James.

10 augustus 1917 : Lieutenant Harris Herbert Brutus Aubrey. Second Lieutenants Ford Herbert Walter, Pickard Lawrence Delapons, Savory Ernest Harley en Wilson Raymond Ernest. Company Serjeant Major Rand James MM.  Serjeants  Bridger Ernest Edward en Roberts Frank Marshall.  Lance Serjeant  Waters Frederick. Corporals Mayers Walter Charles en Middelton Edward.

Meer artikels
Franse begraafplaats Saint-Charles-de-Potyze. 09-11-2015
Ieper België.

Het ontstaan van deze Franse oorlogsbegraafplaats, de grootste in België, dient gezocht te worden in de onmiddellijke om­geving van de 'ambulance St.-Charles' of 'ambulance de Frezenberg' tijdens de eerste slag om leper.

lees meer ...
Household Cavalry 'Dieu et Mon Droit'. 01-05-2017
Zandvoorde (Zonnebeke) België.

Tijdens  de gevechten van  30 oktober 1914 werden  de hellingen ten zuiden en zuidoosten  van  Zandvoorde  verdedigd door de 7th Cavalry (Household) Brigade, deze werd versterkt met het gemengde bataljon Household Cavalry van de 4th Brigade.

lees meer ...
Nabij Tyne Cot Cemetery 'Bedfordshire monument'. 12-01-2015
Passendale (Zonnebeke) België.

Het 1e Bataljon van het Befordshire Regiment, was een Regular Army Battalion, en lag bij het uitbreken van de oorlog bij Mullingar In Ierland.

lees meer ...