Souain-Perthes-lès-Hurlus  Frankrijk.
Ossuaire la Ferme de Navarin.
Souain-Perthes-lès-Hurlus Frankrijk.

Het Ossuaire de Navarin is een imposante piramide, die er ons aan herinnert dat er in dit desolate gebied een afschuwelijke en onzinnige strijd werd uitgevochten. Het monument werd opgetrokken met beton en roze zandsteen. Tijdens de oorlog lag hier de fel bevochten stellingen van de hoeve 'la ferme de Navarin'.

 

 

Het Monument is niet alleen een eerbetoon aan de gevallenen in de gevechten van de Champagne, maar is ook een knekelhuis. Opgericht door het l'Association du souvenir aux morts des armées de Champagne met de steun van de generaals Henri Gouraud et Roger Hely-d'Oissel. Op 4 november 1923 werd de eerste steen gelegd en op 28 september 1924  werd het plechtig ingehuld.

 

 

 

Boven op de piramide staat een groep van drie stenen beelden die, op vraag van generaal Gouraud, drie vechtende poilus (Franse soldaten) voorstellen. De groep werd gebeeldhouwd door Maxime Réal Del Sarte. De soldaat in het midden heeft de gelaatstrekken van generaal Gourad. De rechtse militair heeft de gelaatstrekken van Quentin Roosevelt, piloot en zoon van U.S.president Théodore Roosevelt, die sneuvelde in een luchtgevecht op 14 juli 1918. De linkse poilus heeft de gelaatsuitdrukking van Serge Réal Del Sarte, de broer van de beeldhouwer. Serge die diende bij het 9de kurassiers te voet werd op 30 april 1917 zwaar gekwetst en overleed de volgende dag te Soissons. Op de sokkel van de piramide staan alle Franse en geallieerde eenheden vermeld die in de Champagne vochten.

 

 

Meer artikels
St - Quentin Deutscher Soldatenfriedhof. 22-08-2016
St- Quentin Frankrijk.

De Somme, een vroeger weinig bekende stroom in Noord - Frankrijk, werd tijdens de Eerste Wereldoorlog een begrip!

lees meer ...
Guard Alpine. ( Alpijnse Schildwacht). 03-07-2017
Pocol Italië.

De Sacrario militare di Pocol (ook bekend als Ossario di Pocol) is een ossuarium, begraafplaats, bedehuis en vooral een gedenkplaats voor oorlogsslachtoffers van de Grote Oorlog die hier in de regio het leven lieten.

lees meer ...
Until the day break ... and the shadows flee away. 19-03-2018
Souchez Frankrijk.

Souchez werd op 26 september 1915 door Franse troepen veroverd maar in maart 1916 overgenomen door Britse troepen.

lees meer ...