Troyon  Frankrijk.
Fort Troyon 'Le Ravelin'.
Troyon Frankrijk.

Ondanks de heldhaftige weerstand van het Fort de Troyon kon men niet voorkomen dat het stadje Saint-Mihiel werd ingenomen door de Duitsers. De Duitsers hadden in september 1914 de aanval ingezet in de richting van de vesting Verdun. Na september 1914 werd het fort de Troyon een Franse vooruitgeschoven post in de richting van het vier jaar door de Duitsers bezette Saint-Mihiel. Het fort deed in 1918, na de herovering van Saint-Mihiel en de butte du Montsec dienst als opvang voor de gewonde Amerikaanse militairen. De gevechten bij Saint-Mihiel vonden plaats tussen 12 en 15 september 1918.

 

 

Een van de aanwezige Amerikaanse officieren was kolonel George Patton. In 1917 werd Patton door generaal Pershing tot kapitein bevorderd. De in Frankrijk verblijvende Patton vroeg een functie aan het front. Hij werd ingedeeld bij de pantsertroepen en werd gedurende de slag om Cambrai toegevoegd aan het Britse Tankkorps. Dankzij zijn successen en het opzetten van een opleiding voor tankpersoneel in Langres (Frankrijk), promoveerde Patton tot luitenant kolonel en werd hij verantwoordelijk voor het US Tank Corps van het Amerikaanse Eerste Leger. In september’18 nam hij dus deel aan de slag om Saint-Mihiel. Hij werd er verwond door mitrailleurvuur. Patton ontving voor zijn verwonding de Purple Heart medaille. Zijn inzet en moed leverden hem het Distinguished Service Cross en de tijdelijke rang van kolonel op. Patton zou in december 1944, als generaal, de held worden van het Ardenneoffensief.

 

 

 

Meer artikels
Life Guards 19-01-2015
Zandvoorde (Zonnebeke) België.

The Household Cavalry’ waren in feite koninklijke lijfwachten te paard.

lees meer ...
Branik Österreich-Ungarischer Soldatenfriedhof. 07-11-2016
Branik Slovenië.

In het Sloveense Branik, of liever in de buurt ervan, bevinden er zich twee Oostenrijks-Hongaarse militaire begraafplaatsen.

lees meer ...
Monument des fusillés. 09-03-2015
Suippes Frankrijk.

Bij het Franse leger, de muiterij van 1917 niet meegerekend, werden de meeste doodstraffen uitgesproken na een mislukt offensief.

lees meer ...