Fey-en-Haye (Village Détruit)   Frankrijk.
'Grande Rue'.
Fey-en-Haye (Village Détruit) Frankrijk.

Voor het grootste deel van de oorlog lag het Franse dorpje Fey-en-Haye aan de frontlinie of in het niemandsland van de saillant van St. Mihiel. Het totaal vernielde dorpje werd in september 1918 door de Amerikanen van de 90e Infanterie Divisie bevrijd.

 

In de oorlog moest naast het vechten ook gewerkt worden, niet alleen moest men stellingen bouwen, munitie aanvoeren, enz.…, maar daarnaast moest er ook gezorgd worden voor voedsel. In de historiek van Amerikaanse 90e Divisie lezen we het volgende: Niemandsland. Nadat de aanval op 12 september, om 5u, was gestart, moesten de mannen gedurende de eerste 24 uren hun honger stillen met de rantsoenen dat ze bij zich hadden. Ze leefden twee dagen op scheepsbeschuiten en bacon. In de namiddag van de tweede dag kregen de mannen van het Amerikaanse 357e  infanterie regiment warm eten. ‘s Nachts werd ten noorden van Fey-en-Haye een weg aangelegd, zodat men in de morgen van 14 september de veldkeukens van het 358e infanterie regiment aan de zuidkant van het bos van Friere kon instaleren.

 

Het bos werd de vorige dag door het 2de bataljon veroverd. Dankzij de betere wegen in de sector van de 108e Brigade en de kortere geboekte vordering op 12 september was de bevoorrading van de mannen van het 359e en 360e infanterie regiment in het begin niet zo moeilijk.

 

 

 

Meer artikels
58th London Division Memorial. 06-08-2018
Chipilly Frankrijk.

Op 8 augustus 1918, tijdens de slag bij Amiens, rukten eenheden van de territoriale 58th (2/1st London) Division (58e divisie) van het Britse IIIe Korps enkele kilometers ten noorden van de rivier de Somme op.

lees meer ...
Hill 60. 13-04-2015
Zillebeke (Ieper) België.

Getuigenis van Schutter Sidney Seymour van het Queen Victoria Rifles (9th London Regiment):

lees meer ...
Cimetière municipal Calais Nord 'Duitse Grafstenen'. 19-02-2018
Calais Frankrijk.

In 1867 kocht de stad Calais de polder Bodart, die was gelegen ten westen van de Citadel en had een oppervlakte van 36 000 m².

lees meer ...