motivatie
Deze site is onze bijdrage tot het "100 jarig herdenken".

Op deze site worden gedurende 28 juli 2014 en 11 november 2018 de volledige duur van herdenking van "de Groote Oorlog" iedere week drie foto's geplaatst. Het is niet de bedoeling een volledig historisch en chronologisch overzicht en/of een totaal beeld te geven van WO 1. Waar het mogelijk is worden de foto's volgens data van 100 jaar herdenken geplaatst maar dit is niet haalbaar voor alle beelden. Gedurende de vier herdenkingsjaren worden nog foto's genomen die tussenin ook op de site komen. Samen worden dit 672 fragmenten van wat er nu nog te zien is voornamelijk langs het Westelijke front.

Alle foto's verwijzen of hebben een link met WO 1. Een persoonlijke beleving, want vaak na het lezen van verhalen over plaatsen, gebeurtenissen of personen, begon de zoektocht om op die locatie een passende foto te maken. Veel verschillende thema's en onderwerpen komen aan bod. Bij iedere foto komt een bindtekst. Dit zijn historische achtergronden of persoonlijke verhalen en/of getuigenissen. Ook anekdotes, cijfermateriaal, omschrijvingen en/of bedenkingen komen aan bod. Soms plaatsen we extra historisch beeldmateriaal ter illustratie.

Het is onze bedoeling om een boeiende foto trip te brengen, met aanvullend veel randinformatie. Deze site is voor jong en oud met interesse voor WO 1. Op deze manier hopen we iedereen iets bij te brengen of eens kort stil te laten staan bij een bepaalde gebeurtenis, persoon of plaats.

Dit is ons eerbetoon aan de volledige generatie die "de Groote Oorlog" heeft meegemaakt. Als blijvende herinnering aan deze periode, een fractie in de geschiedenis.